Glasräcken från PrintGlas AB

Glasräcken

Glasräcken fungerar främst som fallskydd eller skydd mot vind – men glasräcken med print kan bli så mycket mer.

Designade glasräcken med tryck kan skapa mönster, toningar, färger eller bilder som skapar en spännande inramning och karaktär till ett trapphus, en balustrad, en ljusgård eller balkonger på en fasad. 

 

Vi har lång erfarenhet av att tillverka glasräcken anpassade för olika typer av miljöer och påfrestningar. Med vår moderna metod för att framställa printade räckesglas kan vi ta fram snygga, vackra och unika glasräcken helt efter dina önskemål. 

 

Funktionell konst

Vi levererar ofta produkter på uppdrag av konstnärer och fotografer. Att använda designade glas till räcken är ett intressant sätt att få in konst i offentliga miljöer. Bland annat kan du hitta räckesglas med print från oss i Centralhallen i Tierp, som invigdes sommaren 2015 inför 600 personer. Där kan man ta del av konstverket ”Flow”, av meriterade glaskonstnärerna Birgitta Ahlin och Sirkka Lahtonen. Verket går att se både från entrén och inifrån hallen, i form av ett personsäkrat räcke bestående av fyra härdade och laminerade glasskivor.


Detta är bara ett av många exempel där vi arbetat nära konstnärer för att framställa vackra konstverk i glas.

 

Inramning & karaktär

Printade glasräcken öppnar upp en värld av möjligheter när det kommer till inredningsdesign. Glasräcken med print fyller funktionen som ett säkert fallskydd, samtidigt som det estetiska intrycket förhöjs. Varför inte framhäva företagets logga på ett räckesglas med print, eller använda glasräcken med tryck för att sätta färg i hemmet?

 

Glasräcken med print går också utmärkt att använda för utomhusbruk, exempelvis som balkongräcken. Balkongräcken av glas maximerar utsikten, och balkongräcken med printade glas kan dessutom ge en fastighet unik karaktär. 

 

Balkongglas med print kan ha täckande eller transparenta print, som tack vare vår digitala UV-printer kan vara otroligt detaljerade. Vi kan erbjuda balkongglas med mönster, toningar och färger – det är bara din fantasi som sätter gränsen!

 

Säkra glasräcken

Glasräcken fyller många gånger en säkerhetsfunktion, oavsett om de monteras inomhus eller utomhus. För att fungera som fullgott fallskydd är det viktigt att inte tumma på säkerheten, något vi på PrintGlas AB är fullt medvetna om. De glasräcken med print vi levererar är laminerade, och uppbyggnaden anpassas till byggnormernas krav på skydd. 

 

Det laminerade glaset innebär både ett hållbart print och en personsäker produkt. Laminerade glas tål hårda smällar, och faller inte i tusen bitar som vanligt glas. Som extra bonus är det laminerade glaset inte heller känsligt för repor – och med enkelt underhåll ser glasräcket nytt och fräscht ut länge. 

 

Printade räckesglas från PrintGlas AB består av både uppfyllda säkerhetskrav och konstnärlig eller arkitektonisk gestaltning.