Om Printglas

Lång erfarenhet av glasprint

PrintGlas AB bildades 2010 och har sin bas i Åkersberg, norr om Stockholm. Våra kunder hittar du över hela landet. Vi levererar printade glas till gallerior, resecenter, sjukhus, skolor, kontor, hotell, muséer – kort sagt till vilken miljö eller vilket projekt som helst. Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad som kan göras med printade glas.

 

Vi ägs av Fasadglas, ett av Sveriges äldsta och mest välrenommerade glasföretag, samt Roslagsglas och Värnamo Sliperi och Glasmästeri.

 

Vi har lång erfarenhet av print och kan förädla alla typer av glas. Oavsett om det gäller enkla glas, lamineringar, isolerglas eller mer komplexa lösningar, kan vi leverera ända från idé till färdig produkt. 

Avancerad digital printteknik på glas

Printglas förädlar glas till offentliga miljöer, fastigheter, företag och privatpersoner över hela Sverige. Det färdigprintade glaset syns i form av exempelvis konst, toningar och mönster på fasader och skiljeväggar, i busskurer, på tavlor och i exempelvis kök, dusch- och garderobsdörrar.

 

Glas är ett fantastiskt material som kan kan användas till mycket och i alla miljöer. Det lämpar sig dessutom oerhört bra för att printa och kan ge bilder ett djup som få andra material kan. 

 

Att använda glas bidrar dessutom till god hållbarhet, eftersom det kan återvinnas hur många gånger som helst. Glas är ett miljövänligt material baserat på naturliga råvaror. 

 

Klarar stora glaspartier

Vi printar digitalt och direkt på glaset. Metoden är avancerad, välbeprövad och ger möjlighet att skapa unika mönster med svårslagen precision och kvalitet – i högre utsträckning än andra tryckmetoder.

 

Hjärtat i vår verksamhet är våra storformats printrar, som med en precis detaljåtergivning gör att vi kan printa på glas i alla storlekar ända upp till 2,5 x 4 meter.

En pålitlig partner

Vi fungerar som under- eller komponentleverantör till glasmästerier, metallpartitillverkare, tillverkare av mellanväggar, fasadentreprenörer och kökstillverkare. Tillsammans med konstnärer genomför vi gestaltningsprojekt av mängder av olika typer.

 

Vi på PrintGlas är snabbfotade, flexibla och vi sätter alltid kvalitet, bemötande och kundservice i första rummet. Kontakta oss så ska vi bevisa det!