Printade glas

Glas är ett fantastiskt material, som kan användas i alla typer av miljöer. Med egenskaper som låg densitet i kombination med hög motståndskraft och hållfasthet kan glas användas som allt från solskydd, värmeisolering och bullerskydd till konst både inomhus och utomhus. Vi på PrintGlas AB har lång erfarenhet av printade glas för alla typer av miljöer och syften. 

 

Möjligheterna med glastryck avspeglas i de miljöer där våra produkter dyker upp. Våra printade glas går att hitta på fasader, mellanväggar, på kontor och entrépartier, i gångtunnlar och i privata hem. Det är bara din fantasi som sätter gränserna! Vi printar med avancerad UV-teknik och förädlar glas från idé till färdig produkt anpassad efter användningsområdet. 

Printa på glas eller andra material

Glas har en ytstruktur som lämpar sig exceptionellt bra för att printa. Oavsett om det är en fasad, en skiljevägg eller ett glasbord – med printat mönster, konst eller fotografi ges en möjlighet att höja det estetiska intrycket och skapa fantastiska, unika miljöer.  Vi printar på glas i de flesta tjocklekar, och glasen kan ha mått ända upp till 2,5 x 3,75 meter. Tack vare vår egenutvecklade metod har vi möjlighet att göra detaljerade print på allt från små glasbitar till riktigt stora glas, vilket ger utrymme för en mängd olika produkter. 

Flera fördelar med att välja glas

Glas kan återvinnas hur många gånger som helst. Det och dagens moderna, hållbara energiglas gör glaset till ett miljövänligt materialval. Det finns också flera andra anledningar till att välja glas: 

 • Det ger bilder ett djup som få andra material kan.
 • Det kan ge kliniskt rena återgivningar av bilder.
 • Det ger ett exklusivt intryck.
 • Det är lätt att hålla rent.

För att det printade glaset skall komma till sin rätt förädlas det printade materialet till en färdig produkt som kan vara en stor eller liten tavla, ett lamellglas till en mellanvägg, designglas eller kanske ett printat glas som fungerar isolerande från UV-strålar.


Mängden av tillämpningsområden för glastryck och dekorglas är lika oändlig som kreativiteten – välkommen att kontakta oss med din förfrågan!


Produkter vi erbjuder på printat glas

Printning kan göras på alla typer av plana glas i de flesta tjocklekar, och våra printade glas kan användas för en rad olika områden och ändamål: 

 • Fasadglas – Enkelglas, isolerglas, fyllningar
 • Lamellglas – Mellanväggar, dörrar, ljuslådor
 • Isolerglas – Gestaltning, solskydd, insynsskydd
 • Inredningsglas – Hissinteriörer, mellanväggar, montrar, köksinredning, dörrar, möbler
 • Glasräcken – balkonger, balustrader, förbindelsegångar
 • Stänkskydd– Kök, badrum, offentliga toaletter
 • Konst – Konstverk, tavlor, foto, gestaltning

Glas som ska användas i exempelvis mellanväggar lamineras, till ett så kallat lamellglas. Lamellglas består av två eller fler glasskivor, och printningen hamnar mellan de båda glasen. På så vis är printningen helt skyddad mot skador eller förslitning, och glaset är personsäkert. 
Snyggt och säkert!

 

Tryck på metall och plast

Även om vi främst jobbar med printade glas, så erbjuder vi även högkvalitativa print på andra material. Förutom glas finns det även möjlighet till printning av bilder, foto, mönster och toningar på plast och metall som t.ex. aluminium, Dibond, Alucobond eller Stacbond. 

 

Digitaltryck på plast och digitaltryck på metall håller samma höga standard som våra printade glas. 

Kontakta oss med dina önskemål, vi anpassar material och print efter dina behov.

Konst på glas

Vi printar ofta konst på glas på uppdrag av konstnärer och fotografer, ofta i samband med gestaltningsprojekt. Kunderna är tuffa kravsställare när det kommer till avgörande moment som detaljrikedom, precision, färgrikedom och hållbarhet – och vi är glada över att kunna möta de kraven! I vår bolagsstruktur har vi resurser att snabbt tillhandahålla färdigt förädlade dekorglas som krävs för uppdraget.

 

Konst på glas och designglas kan varieras i all oändlighet. Konstprojekten kan placeras på invändiga väggar lite gärna som på utvändiga fasader, för att ge färg och form till den offentliga miljön. Konstgestaltningen kan bestå av allt från konstfoto, tavlor i glas och fotografiska färgtryck till konsttryck på metall som till exempel konsttryck på aluminium.

 

Motiven kan fungera som sol- och/eller insynsskydd i fasader och glasväggar. Till gallerior bidrar vi ofta till att lyfta miljön med konstnärliga bilder, vackra mönster och kreativ skyltning. ÅF tillhör företagen som valt att lyfta fram sin profil på printat glas i sin entré. Det förädlade glaset tas oftast fram i samarbete med arkitekter, designers eller konstnärer. Fastigheter kräver ofta stora glaspartier och utsmyckningen i gallerior och entréer är beroende av mycket hög återgivning och detaljrikedom. Krav vi är stolta över att leva upp till!