Varför glas?

Glas – för mängder av miljöer och användningsområden

Redan för 9 000 år sedan började man använda en form av glas. Då blandade man kalkhaltig sand och alkalier och använde som glasyr på keramik. I dag används glas i alla tänkbara miljöer.

I fasader, rumsavdelare, trapphus och trappräcken, väggar, fönster, skyltfönster, som konstnärlig utsmyckning, kök, butiksdiskar med mera.

Glas kan bland annat användas som solskydd, värmeisolering och bullerskydd, men självklart också för att det helt enkelt är estetiskt tilltalande. Egenskaper som låg densitet i kombination hög motståndskraft och hållfasthet gör glaset till ett praktiskt och populärt material.

Höjer det estetiska intrycket

Glas har också en ytstruktur som lämpar sig exceptionellt bra för att printa. Vi printar digitalt och direkt på glaset. Metoden är avancerad och välbeprövad. Den ger möjlighet att skapa unika mönster och bilder med svårslagen precision och kvalitet – i högre utsträckning än andra tryckmetoder.

Unika mönster och bilder med svårslagen precision och kvalitet

Oavsett om det är en fasad, en skiljevägg eller ett glasbord – med printat mönster, konst eller fotografi ges en möjlighet att höja det estetiska intrycket och skapa fantastiska, unika miljöer.

Fördelarna med glas är flera:

  • Det ger bilder ett djup som få andra material kan.
  • Det kan ge kliniskt rena återgivningar av bilder.
  • Det ger ett exklusivt intryck.
  • Det är lätt att hålla rent.

Glas kan återvinnas hur många gånger som helst. Det och dagens moderna, hållbara energiglas gör glaset till ett miljövänligt materialval.

Vill du veta mer om glas och om hur vi på Printglas förädlar glaset med tryck? Kontakta oss!