Våra tjänster

Glas används i alla typer av miljöer. Möjligheterna med glas avspeglas också i de miljöer där printat glas från Printglas dyker upp i. Vi prinsar med avancerad UV teknik och vi förädlar glas från idé till färdig produkt anpassad efter användningsområdet.

 

Inte minst tack vare egenskaper som låg densitet i kombination med hög motståndskraft och hållfasthet kan glas användas som allt från solskydd och värmeisolering till bullerskydd. Glas används självklart också för att det helt enkelt är estetiskt tilltalande.

 

Möjligheterna med glas avspeglas också i de miljöer där printat glas från Printglas dyker upp i. Vi brukar tala om fyra användningsområden. Vill ni veta mer eller ta del av fler exempel? Kontakta oss gärna eller varför inte titta igenom andra exempel på projekt vi har utfört.

Avancerad digital printteknik på glas

Printglas för den offentliga miljön

Printglas printmetod lämpar sig mycket väl för bland annat fasadglas och skiljeväggar i offentliga miljöer. ”Vårt” glas syns i allt från busskurer till sjukhusmiljöer. 

 

Vi har möjlighet att printa på riktigt stora glaspartier, men framför allt är det få som kan leva upp till de kvalitetskrav som ställs i dessa miljöer. Vi printar ofta på uppdrag av konstnärer och fotografer ofta i samband med gestaltningsprojekt, tuffa kravsställare när det kommer till avgörande moment som detaljrikedom, precision, färgrikedom och hållbarhet.

 

Vi är stolta och glada för att vi får möjligheten att göra den offentliga miljön lite vackrare.

Printglas för fastigheten

I fastigheter och på företag hittar ni printat glas från Printglas på bland annat fasader och i entréer och receptioner.

Motiven kan fungera som sol- och/eller insynsskydd i fasader och glasväggar. Till gallerior bidrar vi ofta till att lyfta miljön med konstnärliga bilder, vackra mönster och kreativ skyltning. ÅF tillhör företagen som valt att lyfta fram sin profil på printat glas i sin entré.

 

Det förädlade glaset tas oftast fram i samarbete med arkitekter, designers eller konstnärer. Fastigheter kräver ofta stora glaspartier och utsmyckningen i gallerior och entréer är beroende av mycket hög återgivning och detaljrikedom. Det här är krav som vi lever upp till.

Printglas på företaget

Till alla typer av företag levererar vi ofta printat glas till entréer, konferensrum, kök och väggar (konstglas). Vi fungerar ofta som samarbetspartner till lokala glasmästerier och brinner för att – med vår erfarenhet och kunskap – lotsa de ibland ovana beställarna genom hela processen.

 

I vår bolagsstruktur har vi resurser att snabbt tillhandahålla färdigt förädlade glas som krävs för uppdraget.

Printglas i hemmet

Vi når ut till svenska hem direkt eller via glasmästare och samarbeten med exempelvis köks- och dörrtillverkare.

 

Det printade glaset hjälper till att skapa en unik hemmamiljö och återfinns i allt från duschkabiner till balkongräcken.

 

På senare år har det blivit allt populärare att använda glas som stänkskydd i köket – ett praktiskt och lättmonterat alternativ som med rätt mönster också höjer rummets estetiska intryck.